INCI: Vaccinium Myrtillus seed oil
Omegablue® stworzony został z upcyklingowanej dzikiej czarnej jagody (Vaccinium Myrtillus), który w zaawansowany sposób przyczynia się do naprawy skóry, redukując uszkodzenia bariery lipidowej.
Jagody, tradycyjnie używane w przemyśle spożywczym do produkcji soków i cukru, są również niesamowitym źródłem antocyjanów, uzyskiwanych z miazgi i skórki owoców dla przemysłu suplementacyjnego i farmaceutycznego. Ponadto, drobne pestki jagód zawierają do 20% kwasu linolowego (omega-6) i α-linolenowego (omega-3) w optymalnych proporcjach. Związki te znane są ze swoich właściwości poprawy nawilżenia i funkcjonalności barierowej skóry.
Właściwości Omegablue®:
Zapobieganie wysuszaniu, podrażnieniom, łuszczeniu się skóry i innym zaburzeniom spowodowanym uszkodzeniem bariery lipidowej. Doskonale nawilża oraz regeneruje skórę.
Polecany również do produktów do pielęgnacji włosów - działa łagodząco na skórę głowy.
Zastosowanie:
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
Produkt | Skrócony opis | Grupa produktów | ||
---|---|---|---|---|
Eau de Source Marine | INCI: Sea Water | Anti-Aging - przeciwzmarszczkowe surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
SABALSELECT® - SERENOA Palma sabałowa - ekstrakt | Serenoa repens | Nawilżające surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
Millet Dry extract | INCI: Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract | Nawilżające surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
PrimalHyal™ Ultrafiller | INCI: Sodium Acetylated Hyaluronate | Kwasy hialuronowe | Więcej Zapytaj | |
Cristalhyal® e-Perfection | INCI: Bentonite (and) Sodium Hyaluronate | Surowce aktywne | Więcej Zapytaj | |
Xilogel® HS | INCI: Tamarindus Indica Seed Polysaccharide (and) Glucose | Nawilżające surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj |
Magdalena Wielgosz |
Dominika Kiełkiewicz-Wysokińska |
Marta Maroszek |
|