Strona główna » Kosmetyki » ECTOinOIL®
Kategorie
ECTOinOIL®

ECTOinOIL®

INCI: Aqua (Water), Caprylyl/Capryl Glucoside, Propanediol, Ectoin

Średnia ocena (5/5):
Średnia ocena 5/5
(głosów 1)

  • Opis produktu
  • Recenzje produktu (1)
W 100% naturalny i wielofunkcyjny składnik aktywny. Pierwsza ektoina kompatybilna z olejami, która została opracowana do bezwodnych formuł kosmetyków.
 
  • Poprawia strukturę i elastyczność skóry;
  • Zwiększa nawodnienie;
  • Odpowiedni dla skóry wrażliwej

ECTOinOIL® umożliwia producentom kosmetyków opracowanie zrównoważonych i inteligentnych pod względem wody produktów o dużej skuteczności.

Dwumiesięczne badania in vivo na ochotnikach w grupie wiekowej 40-60 lat wykazały niezwykłą poprawę wszystkich badanych parametrów: wzrost nawilżenia skóry, poprawa elastyczności skóry, wygładzenie zmarszczek po zastosowaniu ECTOinOIL®.

Zastosowanie:
  • Preparaty do pielęgnacji skóry twarzy i ciała
  • Preparaty bezwodne: olejowe serum, suche olejki do ciała;
  • Kosmetyki kolorowe, tj.: podkłady, tusze do rzęs, cień do powiek, pudry;
  • Preparaty do pielęgnacji skóry dziecięcej (baby care);
  • Przeciwsłoneczne preparaty ochronne.

Dozowanie: 1-5%


 

Proces formulacji: Może zostać dodany bezpośrednio do fazy olejowej, poniżej 80֯ C w kosmetykach kolorowych. W przypadku czystych olejów należy dostosować dozowanie olejów i środków powierzchniowo czynnych.


ECTOinOIL® jest kompatybilny z MCT, estrami, olejami roślinnymi i środkami powierzchniowo czynnymi. Różne rodzaje lub kombinacje olejów wymagają różnych ilości środków powierzchniowo czynnych i wody w celu dostosowania przeźroczystości. Wymagane ilości należy zoptymalizować poprzez powtarzane próby na każdym typie lub określonej kompozycji oleju. Rodzaj użytego oleju/ów może mieć wpływ na stabilność i przeźroczystość produktu końcowego.


INCI: Aqua (Water), Caprylyl/Capryl Glucoside, Propanediol, Ectoin

Postać: Przeźroczysty płyn (kolor: bezbarwny do żółtawy), łatwy do sformułowania, kompatybilny z olejami

Rozpuszczalność: Rozpuszczalny w wodzie; rozpuszczalny w oleju

Okres przydatności: 12 miesięcy (następnie powtórny test)

Stabilność: <80 Naturalna zawartość ektoiny odpowiada 1:10 sformułowanemu stężeniu ECTOinOIL (np. 0,5% Ectoin natural = 5% ECTOinOIL)
Ocena produktu: Ocena produktu 5/5 Data napisania recenzji:

Polecam produkt ECTOinOIL

Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.

Wybrane produkty z kategorii
ProduktSkrócony opisGrupa produktów
KMP-592

KMP-592

INCI: Methyl/Phenyl PolysilsesquioxaneKosmetykiWięcej Zapytaj
Masknyl™

Masknyl™

INCI: Glycerin (and) Water (and) Glucosylrutin (and) RutinKosmetykiWięcej Zapytaj
KF-9030

KF-9030

INCI: DimethiconeKosmetykiWięcej Zapytaj
KSG-320

KSG-320

INCI: Isododecane (and) PEG-15/Lauryl Dimethicone CrosspolymerKosmetykiWięcej Zapytaj
X-22-6695B

X-22-6695B

INCI: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil (and) Lauryl Dimethicone/Polyglycerin-3 CrosspolymerKosmetykiWięcej Zapytaj
MK-15H

MK-15H

INCI: DimethiconeKosmetykiWięcej Zapytaj
Masz pytania?
Skontaktuj się z nami
Kosmetyki

Magdalena Wielgosz

+48 661-842-484

Magdalena Wielgosz kontakt

Dominika Kiełkiewicz-Wysokińska

+48 663-840-424

Dominika Kiełkiewicz kontakt

Marta Maroszek

+48 663-840-494

Marta Maroszek kontakt