Capsaicyna – organiczny związek chemiczny odpowiedzialny za ostry, piekący smak papryki Chili.
Capsaicyna – organiczny związek chemiczny odpowiedzialny za ostry, piekący smak papryki Chili.
Działa na receptory bólu (neoureceptory) powodując uczucie pieczenia. Jest stosowana zewnętrznie jako środek rozgrzewający w leczeniu nerwobóli jak i bólu związanego z artretyzmem. Jest również składnikiem rozszerzającym naczynia, co może sprzyjać penetracji innych substancji aktywnych.
Nikt jeszcze nie napisał recenzji do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz recenzję.
Tylko zarejestrowani klienci mogą pisać recenzje do produktów. Jeżeli posiadasz konto w naszym sklepie zaloguj się na nie, jeżeli nie załóż bezpłatne konto i napisz recenzję.
Produkt | Skrócony opis | Grupa produktów | ||
---|---|---|---|---|
ENN’ACTIVE GINGER | ENN’ACTIVE GINGER - INCI: Zingiber Officinale Root Extract ENN’ACTIVE GINGER to skoncentrowany rozpuszczalny w oleju ekstrakt z korzeni imbiru (Zingiber officinale)... | Chłodzące surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
Questice® Plus | INCI: Menthyl PCA (and) Menthol (and) Dipropylene Glycol | Chłodzące surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
Questice® Liquid | INCI: Menthyl PCA | Chłodzące surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
Evercool® Skin | INCI: Menthyl PCA (and) Lactamide MEA (and) Menthane carboxamide Ethylpyridine | Chłodzące surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj | |
Coolin | Coolin INCI: Saccharomyces Ferment Filtrate, Albatrellus Confluens (mushroom) Extract, Benzyl Alcohol, Dehydroaceticacid. Naturalna modulacja czujnika temperatury skóry, zmniejsza podrażnienia od ciepła... | Chłodzące surowce kosmetyczne | Więcej Zapytaj |
Magdalena Wielgosz |
Dominika Kiełkiewicz-Wysokińska |
Marta Maroszek |
|