Naturalne dodatki do żywności
29-10-2024 |
Dodatki do żywności
Naturalne dodatki do żywności to substancje pozyskiwane z naturalnych źródeł, które są stosowane w produkcji żywności w celu poprawy jej smaku, wyglądu, tekstury, trwałości lub innych właściwości. Są one używane zgodnie z przepisami prawa i normami bezpieczeństwa żywności, aby zapewnić konsumentom zdrowe i smaczne produkty.
Naturalne dodatki są cenione za to, że:
- Są przyjazne dla zdrowia, gdyż pochodzą z natury,
- Wspierają produkcję żywności o "czystej etykiecie" (clean label),
- Są akceptowane przez konsumentów poszukujących alternatyw dla dodatków syntetycznych.
Naturalność - jeden z najważniejszych trendów na rynku produktów spożywczych i napojów.
Naturalność, prosty skład, czysta etykieta - tego szukają konsumenci.
W naszym portfolio dodatków do żywności znajdziesz wiele rozwiązań, które wpisują się właśnie w ten trend.
Zapotrzebowanie konsumentów na suplementy, żywność i napoje bez dodatków rośnie na całym świecie. Aby pomóc naszym klientom odpowiedzieć na ten trend, opracowaliśmy gamę składników wytwarzanych w procesie, w którym nie dodaje się dwutlenku krzemu.
Nasze najnowocześniejsze możliwości techniczne pozwalają na produkcję suszonego rozpyłowo beta-karotenu bez dodatku dwutlenku krzemu, ale o podobnej płynności, wydajności i właściwościach jak konwencjonalne produkty suszone rozpyłowo.
Aby uzyskać więcej informacji i pobrać nasze broszury dotyczące produktów wolnych od beta-karotenu i dwutlenku krzemu,
skontaktuj się z nami: Dodatki do Żywności
C.H. Erbslöh Polska Sp. z o.o.